ПУБЛИКАЦИИ

АРЕНА

18.05.2016

Гонки с дронове, аеробатика и въздушен бой в първото авиорали на летището в Щръклево

Image result for fpv drone racing

40 участника от страната и Румъния се включват в авиорали, организирано от Спортен Модел Клуб – Приста. Събитието, което ще се проведе на 28 и 29 май на летището в Щръклево, се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Организаторите ще предложат състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети, радиоуправляеми хеликоптери и демонстрация на въздушни спортове и издигане на топловъздушен балон.

към публикацията >>


 

Среща относно управлението на природни бедствия

Професионалистите, които работят в тази област от Австрия, Германия, Италия, Великобритания, България, Сърбия, Хърватска, Словения и Сръбски републики  споделят опит, за да се подготви проектното предложение, чийто изход трябва да бъде разработването на цялостна стратегия за управлението на природните бедствия в региона на река Дунав.

Също така, на срещата е началото на създаването на регионална група от експерти и вземащите решения в областта на природните бедствия.

към публикацията >>


 

DARIK news
09.06.2015

Авиошоу за малка авиация, радиоуправляеми хеликоптери и самолети

Авиошоу за малка авиация, радиоуправляеми хеликоптери и самолети

На 12,13,14 юни Спортен Модел Клуб Приста – гр. Русе ще бъде домакин на ежегодното 9-то  поредно издание на „Balkan Fun Fly Bulgaria“ – авиошоу за малка авиация, радиоуправляеми хеликоптери и самолети.

към публикацията >>


DARIK news
04.04.2015

Рекламният клип на Русе със специална награда на международен филмов фестивал

Рекламният клип на Русе със специална награда на международен филмов фестивал

Рекламният клип „Русе – град на свободния дух“ беше отличен със специална награда  „Иновативен туристически продукт“ на XI-ти Международен филмов фестивал „На източния бряг на Европа“. Това се случи на официална церемония снощи във Велико Търново.

към публикацията >>

 


в-к БРЯГ
27.02.2015

РУСЕ: В УНИВЕРСИТЕТА РАЗУЧАВАТ ТЕКУЩИ ПОКАНИ ПО ХОРИЗОНТ 2020 НА ЕС

Русенският университет е домакин на международната конференция „Технологичният трансфертрета функция на университети от ново поколение в Дунавския регион“, която се провежда в  дните между 25 и 28 февруари. Тя е по проект DANUBE-INCO.NET и е насочена към стимулиранена трансфера на знания и технологии между академичните среди, бизнес субектите и регионалната общност. Инициативата е част от програмата за честване на 70-годишнината на  Русенския университет.

към публикацията >>


Община Русе
24.02.2015

Днес беше официално представен новият имиджов клип за град Русе

YouTube Preview Image

Днес, в Синема сити – Русе, беше официалната премиера на новия имиджов клип за град Русе. Видеото е възложено на Клъстер „Автономна платформа за граждански въздушни успуги“. Проектът е по задание на Община Русе със средства, осигурени от програма „Туризъм“ 2014.

към публикацията >>


БНТ 2
21.11.2014

Обучават оператори на дронове в Русе

Първо по рода си обучение на оператори на дистанционно управляеми летящи системи или по-познати като дронове ще се проведе в Русенския университет на 22 и 23 ноември.
Лектор е Гари Роуландс от Великобритания.

към публикацията (видео)>>


DARIK  news
23.07.2014

Използването на дронове – най-бързо развиващ се бранш до 2020 година

Използването на дронове - най-бързо развиващ се бранш до 2020 година

Използването на безпилотните летящи системи/дронове/ за граждански цели може да се превърне в най-бързо развиващият се бранш до 2020 година, заяви Явор Йотов – председател на клъстер „Автономна платформа за граждански въздушни услуги“. В обединението, което проведе семинар в Добрич, членуват фирми от София, Бургас и Русе. То има за цел да популяризира у нас използването на дроновете и да участва в изработване на регулацията на употребата им, каквато в момента липсва.

към публикацията>>


bTV  НОВИНИТЕ
18.12.2013

Безпилотните летящи платформи – новото предизвикателство

pars, дрон, спасител

Безпилотните летящи платформи са новото предизвикателство, което технологиите отправят към бизнеса. В световен мащаб вече започва внедряването им в различни сфери на живота – главно за изследвания и наблюдения. У нас платформите, наречени още дронове, засега се използват само за любителски цели. Група от учени и бизнесмени създаде в Русе първия по рода си клъстър, който залага на дроновете като начин за развитие на бизнеса.

Името на клъстъра е „Автономна платформа за граждански въздушни услуги“. Целта му е да въведе използването на безпилотни летящи платформи – дронове в контролирана въздушна среда.

към публикацията (видео)>>


TVN
17.12.2013

YouTube Preview Image

ОБРАТНО В НАЧАЛОТО

Граждански услуги и обучение с дистанционно управляеми летателни системи